Benvinguts!

Paradissos descoberts, llocs per visitar, aventures per compartir, somnis i maldecaps d'una maruja multimèdia: esposa, mare, amiga, amant, estudiant i treballadora exemplar (o gairebé)... eps, i creadora d'aquest blog. Algú en qui confiar quan tens un problema o convidar a sortir de marxeta. Vaja, el més semblant a una super-woman que es pot tenir avui en dia (i sense portar aquella capa vermella tan horrorosa).

29/9/10

Vaga general

No sé si la vaga general d'avui haurà estat un èxit.

Sincerament no ho sé. Suposo que caldrà esperar a demà i veure quin ressó s'en fan els mitjans i com el govern diu que no ha estat res.

El que tinc clar és que no servirà per a res. Els uns seguiran fent prova de no tenir cap mena de principis ni d'ètica (com la banca, for instance, i alguns grans empresaris) i els altres donant-se la culpa els uns als altres (els polítics) pensant en les properes eleccions.
Com sempre, aquests darrers, estaran més preocupats per sortir dos segons més a la tele que els seus contrincants que per fer propostes clares, útils, intel·ligents per a intentar, entre tots, sortir d'aquesta maleida crisi.

Simplement se'n refumen dels nostres problemes! si no podem pagar les hipoteques... se'n refumen.... si no pots comprar roba o sabates pels teus fills... se'n refumen... si no pots assumir la despesa (robatòri?) de la tornada al cole... se'n refumen... I així ad aeternum...

Els bancs ens fiquen a la crisi, s'aprofiten dels treballadors que tenen quatre duros estalviats, deixen famílies al carrer que no poden pagar les seves llars, roben més que volen i... hop! voilà! pringuem els demès! ells segueixen tenint beneficis! i el gobern, en lloc de dir-los "mira, guapo, ja que tot aquest merder és culpa teva en gran part, hauràs de pagar per a arreglar-ho una mica", doncs, no. Els hi injecten diners per a que segueixin fent el mateix i, preferentment sense control estatal.... perdò????

Els qui treballem en coses normals, sense grans sous però pretenet tenir una vida digna tot i que sense luxes, aquests si que hem de pagar l'estropici.
Si ets dins d'una empresa privada... ups, tens molts números d'anar al carrer (1 de cada 5 ja hi és). Si ets afortunat i no ets d'aquests, no pateixis que amb l'excusa de la crisi et faran fer més hores que un rellotge i suplir les baixes dels teus companys perquè si no no és viable. Vaja, que pringues.

Si ets funcionari, d'entrada un 5% menys... que sigui dit de pas, va contra tota llei que regula els drets laborals en qualsevol dels països de la nostra estimada Europa comunitària. Tant és si el teu lloc no té res a veure amb la política i si la teva categoria és de les més baixes (els mileuristes) i, per suposat, si ets dels funcionaris-que-treballen (que també n'hi han!!!!). Vaja, que també pringues.

En qualsevol cas, tan si la vaga ha estat un éxit o no, si ha servit de res o no, si l'heu secundat o no... jo tenia un 5% de raons per fer-la, un altre 5% per tenir els nens a casa (sense transport és complicat desplaçar-se, no?), i un 90% de motius no contra el govern en general sinó contra actituts concretes de la meva feina en particular.

Traduït, no he fet vaga... és que n'estic fins als colloXX!!!

5 comentarios:

Francesca dijo...

Ostres! pensava que era jo sóla la "desencantá"... ja veig que no. T'has deixat de parlar dels sindicats... que només defenen als seus afiliats i pacten el que volen... Ains, que mal anem... :-/

Matty dijo...

Paquita és que per a mi no existeixen els sindicats. Un dia d'aquests, en una sentada a can Mauri, hem d'organitzar nosaltres alguna cosa. I si no arreglem el món, com a mínim farem unes "rises", no?

Ferran Porta dijo...

M'uniré a la vostra trobada al Mauri. En esperit i ganes, però m'hi uniré. Sabeu que, vista des de la distància, la situació a Catalunya/Espanya es veu encara més lletja?

Estic esgarrifat per com van les coses, a casa...

Matty dijo...

Ai, nandu! segur que no eres a Plaça Catalunya cremant containers? Que també et veig molt revolucionat, hehehe.
Podem avisar-te i fer un cafè on-line. què en penses?
smuacks!!!!

Ferran Porta dijo...

Pas une mauvaise idée (no sé com s'escriuu mauvaise, hehe)