Benvinguts!

Paradissos descoberts, llocs per visitar, aventures per compartir, somnis i maldecaps d'una maruja multimèdia: esposa, mare, amiga, amant, estudiant i treballadora exemplar (o gairebé)... eps, i creadora d'aquest blog. Algú en qui confiar quan tens un problema o convidar a sortir de marxeta. Vaja, el més semblant a una super-woman que es pot tenir avui en dia (i sense portar aquella capa vermella tan horrorosa).

18/5/08

Capítol 2: Tashkent de dia

Tashkent, m'encanta la sonoritat d'aquest nom!

Avui en dia, la capital del pais, és una ciutat força moderna on es nota l'interès d'empreses i organismes internacionals per invertir en el que deuen anomenar "un mercat potencial".

Primer contacte amb els uzbeks: encantadors, amables, curiosos... Certament una mica naïfs. Encara no hi ha gaire turisme al pais i això es nota. Els hi resultem tant exòtics com ells a nosaltres.

M'he fet dotzenes de fotos amb gent del país. Algunes les volia jo... la majoria, la gent em demanava fer-se fotos amb mi!!!



Els hi encanten les dones rosses i d'anatomia optimista.
Conclusió: he estat l'estrella! Ai, si és que no es pot estar tan bona!

El museu arqueològic té peçes excepcionals tot i que si el visiten els conservadors que conec... els hi agafarà no-sé-què!
Visita als tallers de dos pintors força coneguts al pais per a parlar amb ells i veure com treballen. Us en mostro un exemple de cadascun d'ells:

- Bobur Ismailov






- Gafur








Com que no tot podia ser cultura, hem passat una bona estona a casa de la Natalia, una galerista d'art que ens ha convidat a prendre el té a casa seva. El té s'ha convertit en copeta de cava uzbek (molt dolç) i pastissets. Era la celebració de la Pàsqua Ortodoxa i hem menjat un dolç, tipus panetone per posar un equivalent, que seria com la nostra "mona".



Us ensenyo unes imatges del contrast que representa l'exterior dels edificis i les escales interiors (d'estil soviètic, lletjos, grisos, fets pols...) i les meravelles que, sovint, es troben de portes endins.



6 comentarios:

Unknown dijo...

Ostres, com t'agarra l'uzbek aquest, i dius que semblaven naifs....

Matty: no sabras on puc comprar macarons estil Ladurée a Bcn?

Sara Maria dijo...

Què és això de que has guanyat un concurs de dansa oriental? No ho expliques al post!

Matty dijo...

paciència... tot arribarà...
m'encanta mantenir el fil del suspens... ;-)

Gérard dijo...
Este comentario ha sido eliminado por un administrador del blog.
Ferran Porta dijo...

Això, això, digues-li tonto al uzbek aquest, però la seva ma dreta es desplaça perillosament pel teu cos ros i optimista sense gaire dissimul, eh??

Amb aquests post-temàtics m'estan agafant ganes d'anar-me'n de vacances a Chiquitistan. Jaaaarrl!

Francesca dijo...

Aquest comentari és per fer dentetes: noies i noi, a mi m'ho va explicar "en vivo y en directo"... el viatge no te desperdici!... ja veureu, ja! ;)